its all about Health....!!!

Thursday, 21 November 2019

Sarson Fish Recipe

Sarson Fish Recipe




How to make Sarson Fish Recipe

Ingerdients:
1: Rainbow trout fish 1KG boneless    2inch cubes
2: Tomatoes 2medium
3: Fresh coriander 1/2 bunch (chopped)
4: Green chillies 3
5: Saag (sarson ka saag) fresh OR canned 3tbsp - Mustard leaves
6: Salt 1/4 tsp
7: Turmeric (haldi) 1/2 tsp
8: Fish masala (national) 1 packet 50g
9: Onion seeds (kalaunji) 1/2 tsp
10:Ginger & garlic paste 2 tbsp
11:Cumin seeds (zeera) 1tsp
12:Kashmiri chillie powder 1tsp
13:Poppy seeds (khus khus) 1tsp
14:Mustard seeds (rai dana) 1tsp
15:Oil OR mustard oil 5tbsp

Recipe:
1: Marinate the fish with salt and turmeric. Mix it well and keep aside.
2: Grind mustard seeds, poppy seeds, cumin seeds to a powder and keep aside.
3: Now grind the tomatoes and add the dry seed powder to the tomatoes and kashmiri    chillie powder and grind once again.
4: Heat oil in a pan, add onion seeds and the marinated fish and mix it gently.    Cook on high flame for 2 mins.
5: Now add ginger & garlic paste and mustard leaves and mix it gently. Cook on    medium heat.
6: As the water of the mustard leaves and ginger & garlic dries and the oil comes    to the surface, add the onion paste, the national fish masala and cook on medium    heat till the onion paste water dries and oil comes to the surface.

7: Garnish with green chillies & fresh coriander. Serve hot.

How to make Sarson Fish Recipe in Urdu

سارسن مچھلی کی ترکیب بنانے کا طریقہ

انجیرجینٹ:
1: رینبو ٹراؤٹ فش 1KG ہڈی لیس 2 انچ کیوب
2: ٹماٹر 2 میڈیم
3: تازہ دھنیا 1/2 گچھا (کٹی ہوئی)
4: ہری مرچیں 3
5: ساگ (سیرسن کا ساگ) تازہ یا ڈبے میں بند 3 ٹی چمچ - سرسوں کے پتے
6: نمک 1/4 عدد
7: ہلدی (ہلدی) 1/2 عدد
8: فش مسالہ (قومی) 1 پیکٹ 50 گرام
9: پیاز کے بیج (کالونجی) 1/2 عدد
10: ادرک اور لہسن کا پیسٹ 2 چمچ
11: زیرہ (زیرا) 1 ایس پی
12: کشمیری مرچ پاؤڈر 1tsp
13: پوست کے بیج (کھوس کھوس) 1tsp
14: سرسوں کے بیج (رائی دانا) 1tsp
15: تیل یا سرسوں کا تیل 5 چمچ

نسخہ:
1: مچھلی کو نمک اور ہلدی ڈال دیں۔ اسے اچھی طرح مکس کریں اور ایک طرف رکھیں۔
2: سرسوں ، پوست کے بیجوں ، زیرہ کو ایک پاؤڈر میں پیس لیں اور ایک طرف رکھیں۔
3: اب ٹماٹر کو پیس لیں اور خشک بیج پاؤڈر کو ٹماٹر اور کشمری مرچ میں ڈالیں اور ایک بار پھر پیس لیں۔
:: ایک پین میں تیل گرم کریں ، اس میں پیاز کے بیج اور ماری ہوئی مچھلی ڈالیں اور آہستہ سے مکس کرلیں۔ 2 منٹ کے لئے اونچی آنچ پر پکائیں۔
5: اب اس میں ادرک اور لہسن کا پیسٹ اور سرسوں کے پتے ڈالیں اور آہستہ سے مکس کرلیں۔ درمیانی آنچ پر پکائیں۔
:: جیسے جیسے سرسوں کے پتے اور ادرک اور لہسن کا سوکھا پانی آجائے اور اس میں پیاز کا پیسٹ ، قومی مچھلی کا مسالہ ڈالیں اور درمیانی آنچ پر پکائیں یہاں تک کہ پیاز کا پیسٹ پانی سوکھ جائے اور تیل کی سطح تک نہ آجائے۔
7: ہری مرچ اور تازہ دھنیا سے گارنش کریں۔ گرم گرم پیش کریں۔

Sarson Fish Recipe video in Hindi/Urdu


No comments:

Post a Comment